keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Reijmyre nro.2153

Kirkasta lasia. Puristettu. Pohjassa valuusta jäänyt "napa".
Korkeus 10,5cm, vetoisuus 15cl.

Erittäin koristeellinen kermakko on suurella todennäköisyydellä Ruotsalainen, mutta onko se Reijmyren vai jonkun muun valmistama, ei ole varmaa. (vertaa alla olevasta kuvasta ympyröiden keskellä olevaa kuviota, sekä jalan alaosan ornamenttia.)

Reijmyren kuvastoista löytyy tämän näköinen malli jonka ympyröiden sisällä olevat sekä jalan alaosan kuviot ovat erilaiset. Kermakko löytyy esim. Reijmyren v.1897 kuvastosta tuotenumerolla 2153, mutta mallia on valmistettu Reijmyrellä jo muutamat vuodet ennen tuota kuvastoa. Kuva Precisensan.com foorumilta.
Reijmyre on hankkinut muotit kermakkoonsa JOKO Ranskalaiselta Launay Hautinilta TAI Baccaratilta, jotka valmistivat mallia jo 1840-luvulta alkaen. Ranskalaisista versioista löytyy hienoja värejä, kuten opaakki punainen, mustakullanruskea jne.

Kuva on Ranskalaisen Launay Hautinin kuvastosta vuodelta 1840.
Vanhojen lasiesineiden pesu kannattaa suorittaa aina hellävaraisesti. Aloita pesu vuoraamalla tiskialtaan pohja vanhalla pyyhkeellä kolhujen estämiseksi ja käytä pehmeäharjaksista hammasharjaa, jolla pääsee mukavasti käsiksi myös vaikeisiin paikkoihin kuten ottimen sisäpinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti