maanantai 13. heinäkuuta 2015

Reijmyre vai Molineaux & Webb...vaiko kumpikaan ?

Kirkas, puristettu, korva liitetty.
Korkeus 11cm, vetoisuus 25cl.

Jyhkeä kermakko on 1800-luvun loppupuolelta. Pohjassa on tuolle ajalle tyypillinen lasimassaan jäänyt rosopintainen napa, puntinjälki.

Kermakko on ostettu iäkkäämmältä rouvalta. Rouva kertoi perinneensä sen tädiltään, joka oli syntynyt ja elänyt koko elämänsä Ruotsissa. Kermakko saattaakin todennäköisesti olla Ruotsalainen. Reijmyren vanhassa kuvastossa on kuvattuna  lähes samanlaiset kermakot.
(katso kuva alla)
Vielä Reijmyren 1897 kuvastosta löytyy melkein samanlainen malli, pienillä eroavaisuuksilla tosin siinäkin ja korvan muoto alaosastaan on muuttanut muotoaan.

Koska tutkiminen on toisinaan pientä arvailua ja johtolankojen perässä juoksemista, niin tällainenkin vaihtoehto on olemassa ;
Kermakko saattaisi olla myös Englantilaisen Molineaux & Webbin kermakko 1800-luvun puolenvälin ja loppupuolen välimaastosta. Varmaa tietoa tästäkään asiasta ei ole, mutta viitteitä kyseiseen tehtaaseen löytyy TÄÄLTÄ.

Olisiko jollain parempaa tietoa ?

Ote Reijmyren kuvastosta v.1860. Vasemman ja oikeanpuoleisen rivistön alimmissa kermakoissa on pieni eroja tämän postauksen kermakkoon, mutta yhdennäköisyyttä on melkoisesti.



Reijmyren 1860 kuvastosta löytyvä malli sinisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti