keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Riihimäki nro.6678


Kirkasta muottiin puhallettua lasia. Valmistettu myös ilman koristeluja.
Riihimäen lasi, kuvastot 1937-39 nro. 6678 (kermakko). Löytyy vielä mm. 1949 kuvastosta samalla tuotenumerolla. Kermakkoa on valmistettu sekä 18 cl että 20cl vetoisena.

Kaunis pitsikuvioita muistuttava kirjokuviokoristelu oli 1930-luvun loppupuolen uutuusmenetelmä, jota sovellettiin sekä puriste- että puhallettuun lasiin.

Riihimäen 1937 kuvastosta.

4 kommenttia:

  1. Aivan mahtavat sivut sinulla! Kerään itsekin kermakkoja, mutten ole ottanut alkuperistä selvää, nyt sain sinulta hyvät tiedot! yritin laittaa sähköpostia , mutta tuo osoite ei toiminut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos !
      Ihanaa kuulla, että meitä hurahtaneita on enemmänkin. Toivottavasti koitat uudelleen laittaa sitä sähköpostia. Kyllä tuo sähköpostiosoite toimii ja innolla mietin, mitäköhän viestisi olisi ollut :-)
      Vaihdoithan tämän -> [at] tilalle tämän -> @
      Kokeileppa uudelleen, veikkaan että oli vaan kirjoitusvirhe.

      kermakkokimara @ hotmail.com
      Ota tuosta nuo välilyönnit pois, niin toimii. En voi laittaa tuota sähköpostiosoitetta sallaisenaan yhteen/oikein kirjoitettuna, koska roskapostirobotit etsii netistä sähköposteja ja roskapostitulva on taattu.
      Jään odottelemaan postiasi !

      Poista
  2. Hei! :) Blogisi on UPEA! Valitettavasti en löytänyt omaa kermakkoani täältä. Haluaisitko nähdä siitä kuvan, jos se olisi sinulle tuttu? Itse en ole keräilijä, mutta alkuperä olisi ihan mielenkiintoista kuulla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan.
      Laita kermakostasi kuva sähköpostilla, niin katson tunnistanko sitä. Osoite on tuolla oikealla melko ylhäällä :-)
      Nämä sivut ei ole vielä oman kokoelmani osalta ihan valmiit...olisipa vaan enemmän aikaa. Mutta pikkuhiljaa...

      Poista