lauantai 7. heinäkuuta 2018

Päivä Raaseporissa

Tänä vuonna oli tarkoitus jättää koko Billnäs (ja Fiskars) välistä, mutta suunnitelmat muuttui ja lähdinkin matkaan nopealla aikataululla hieman extempore.
Ilma oli kaunis kuin morsian ja Billnäsin vanha ruukki tarjosi pienen tauon jälkeen upeat puitteet, joskin siihen väliaikaiseen paikkaan verrattuna iloinen markkinafiilis ja leppoisa tunnelma ei ollut enää sama. Keskityinkin kuvaamaan enemmän mahtavaa tehdasarkkitehtuuria, kermakkotarjonta kun oli Billnäsissä melkoisen heikkoa.


Hienoin Billnäsissä vastaan tullut kokonaisuus oli tämä upea auringonkeltainen pihakalusteryhmä menneiltä vuosikymmeniltä. Se oli jo myyty, enkä ihmettele lainkaan.


Rappioromantiikan ystäville oli esiin kaivettu upeasti patinoitunut ja sammaleen peittämä moottoripyörä. Olisihan tuollainenkin hieno somiste, vaikka puutarhaan.


Matka jatkui kohti Fiskarssia, josta löytyi kuvattavaa jonkin verran jo keräilypuoleltakin. Fiskarssin kesätori kun ei petä koskaan. Sieltä löytyy aina jokin huomiota herättävä  juttu ja  usein on jonkin verran viemistä vielä kotiinkin asti.
Tämä hieman harvinaisempi sininen Lyyra-pariskunta jäi odottelemaan ottajaansa...


Tarjolla oli myös paljon eilisen päivän antiikkia, retroksikin kutsuttua. Miltähän tuntui katsella ohjelmia tuollaisesta avaruuskypärän mallisesta televisiosta?


Ja monet muistavat nukkuneensa riemunkirjavissa täkeissä. Nekin ovat nykyään keräilykamaa, hyvin haluttuakin kuulema.


Eräässä toripöydässä oli uskomattoman upea valikoima vanhaa laadukasta puristelasia, joista kuvasin tietenkin sen mielenkiintoisimman tarjonnan.
Sinne nämäkin Iittalat, Karhulat, Riihimäet ja Nuutajärvet jäivät odottelemaan ottajaansa.


Mutta mitä jäi itselle kotiin vietäväksi?
Vähän Riihimäkeä, vähän Kauklahtea ja tuo "siitä normaalista" poikkeava, valtavan kookas Notsjö leimattu kermakko-sokerikko pariskunta.
Oli kuitenkin hyvä Raaseporipäivä!


 Enemmän kuvia näkymistä ja tarjonnasta löydät 
Lasinkeräilijän blogista *KLIK*  ja  *KLIK*

torstai 5. heinäkuuta 2018

Wiialaa uusimmassa Antiikki & Design lehdessä

Tänään ilmestyneessä Antiikki & Design lehdestä (6/2018) löytyy kaikkien Wiiala fanien iloksi juttu Wiialan lasitehtaasta. Heikki Raution kuvaaman ja kirjoittaman, kolmen aukeaman pituisessa artikkelissa tutustutaan Wiialan lasitehtaaseen Orvokki Lundahlin vuosikymmeniä karttuneen kokoelman pohjalta. 

 
Olipa upeaa nähdä kuvissa myös Viialan lasitehtaan vaaleanpunaista puristelasia, joista jään haaveilemaan!